expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, May 31, 2013

Berlumba Beramal




Bismillahirrahmanirrahim





Kadang2, bila rasa down ke apa, suka jugak tgk balik keseinambungan ketika cinta bertasbih ni... wlpn rasa watak2 dlm citer tu mcm baik tersangat which i cant put myself into them, tapi kurang2 kena cuba jugak jadi seperti mereka. berusaha utk jadi lebih baik. ni ikut jalan cerita, bkn atas kehidupan peribadi pelakon. 


jadi, selamat hari jumaat semua! ^___^



Thursday, May 30, 2013

Wedding @ Rembau (2)



Bismillahirrahmanirrahim


ok. semalam abis citer kat akad nikah kan. lepas akad nikah, kami balik homestay again...selingan-mari merungut malaysia- x tahu nak ckp cemana, sb sblm ni rasanya xde experience attend kenduri 2 pasangan serentak, eh ada, tp member, xde hal sb pegi makan je pun. yg ni bl jd rombongan, mak aih... penat yg amat.

kami bertolak pukul 9.30 mlm, 5.50 am sampai rembau, dlm bas, tdo x tdo sgt la pun. pukul 7 sampai homestay, siap2, g bekpes rmh pengantin 8.30, jln kaki sb bas tak blh masuk, pastu balik semula homestay 9.30, tunggu wakil diorg jemput utk pegi surau akad nikah pukul 10.00. lepas akad balik semula homestay pukul 11, time ni baru blh nak baring2 kejap, ingt nk tdo, tp hmmmph... bergegar2 rumah rembau ni bdk2 berlari, kuar masuk bilik... sabau je lah. last2 dah kena gerak pegi rmh pengantin pukul 12...





 penat is penat. posing is posing =P




nampak x kekdah pengurusan masa dan cara nak rai org wif consideration? i think its was 60% failed. ni bkn curse by adat or negeri ya, tp atas sikap sesetengah org. supposed to be, family perempuan kena consider kami as org jauh. apa salahnya kalau bekpes tu hantar je kat homestay, sb rmh dia sgt laaaa dkt dgn homestay kami, bkn demand, tp mmg leceh nk bergerak dkt2 dgn rombongan ada org tua, bdk kecik dgn menaiki bas kat jalan kg. kalau ikut dlm kepala, baik singgah je mana2 dulu bekpes sndiri sblm check in homestay, so blh rehat lama sikit sblm akad nikah.


dan lepas akad, we wish blh berarak terus, settle. ni balik homestay semula, dan kena tunggu plk rombongan wife abg dia, tgh2 panas, oh ohoi... dah la cuaca, pagi tu kan hujan lebat, sejuk... masuk tgh hari, mencanak2 panas... astaghfirullah, bkn x syukur dgn aturan Allah, tp kami mmg x tahan masa tu.. pegang dulang xleh nak letak mana2 dah sb berdiri, xkan nak letak atas jalan plk.






ok sambung. dah cukup korum ng org kg sebelah (ya, wife abg dia org situ2 je... pfft), maka masuklah kami dalam perbarisan perarakan... nampak bj kuning kat blkg tu? geng kompang. yg menambahkan kesengsaraan di jiwa. rasa nak meletup je kepala. panas, penat, kepak2 kepung gedegang gedegung bising, uwaaa... help2!








blh plk tol bergambar kot kat sini... cun2 pengantin berenti bawah pokok, rombongan kat belakang pijor bawah matari... nice...







nampak suasana persekitaran mcm redup kan? mmg byk pokok pun sini, sb berdepan dgn kebun getah. tp takde maknaaa... panas tetap berbahang. suprisingly, blkg dah rasa mcm nak libas2 je ada kompang ni, sekali kat depan dia p bakar mercun tahun baru cina tu.... uwaaaaa again. what is dis? tsk.







pameran pengantin. masa ni snap skali, pastu laju2 g cari air...








rajin snap sb duduk betul2 dpn meja pengantin.







sblm boleh makan tu, ada silat, salam2 ng pengantin, dan kompang mmg sentiasa dipalu... grrr... i have no idea what was so ideal to play those kompang on d hot day.... duk bwh kanopi ni pun rasa mcm nak migrain. masing2 dah mcm.. oi bila nak abis ni oi....







mak ayah pengangtin lelaki (our side) yg pakai kuning oren tu tunggu turn nak bersalam dgn pengantin.








rombongan menjamu selera =)







haaa... ni satu lg nk nangis. ada nasi beriani, ayam masak goreng berempah semua, tp by d time nak amik, abis ok... sobs. tp nasib baik ada daging salai masak lemak, sb mmg wish dan aim lauk ni pun, mengidam dah lama... tp sb x ingt taste org n9 kan, pedas beddesinggg... lg ada hati cr sambal belacan time amik lauk, haha. no need ok, lauk dia saja dah mmg pedas level 14. tp suka je daging salai tu, mungkin lps ni blh cuba sendiri, ubah suai supaya tak pedas sgt, should be nice rite? errr utk pedas level 7 je ok.


snap2 gmbr semua ng pengantin which i'm not involve sb tak kuasa dh nak bergambar panas2, kami pun akhirnya gerak pulang, fuh, lega... btw, maaf, sb entry ni nampak mcm negatif manjang. kan tetiba ada kenalan sedara mara deme terserempak dgn blog ni, mati ai.

maafkan saya, org pantai timur pun mmg banyak kekurangan. cuma biasala manusia ni, bl kena kat dia, merempan tak abis2 *tuan tanah la tu...* . penat, letih, geram, semua ada, but i'm still happy sb blh kenal adat dan ragam manusia lain. tgk cara dan tempat orang... cuma mungkin kebetulan saya kurang bernasib baik, dan keluarga sana pun mungkin terlepas pandang hal2 sebegini...

jadi bagi sapa2 yg nak sambut org jauh, nak buat kenduri serentak, kena consider banyak perkara. lain orang lain penerimaan. kadang2 bkn kita demand sgt pun, tp jgn bg sentap sudah... # sentap la ni? haha... tak rasa apa dah. saja tlg buat postmoterm ;) B) =) =P









my partner again ;) kemain sedap tdo landing kat bahu achik. naik2 bas terus lelap. dlm bas pun sunyiiii je, semua tdo. haha. penat boh. sebelum balik ganu, alang2 dtg n9, ofkosss kena singgah nilai dulu ;))))








sampai nilai, pemandangan begini mmg mengujakan hati wanita... haha. jalan dulu, x berani lg pegi kedai ni. walaupun k nor n me dah tergugat tgk karpet purple tu... last2 ckp, jom la k nor, usha kat dpn2 dia je.. takleh beli pun xpela, buat kenangan bersama je... ;)  bl pegi dekat, mmg la kena usha, so ckp la tgk2 je. ehh nak jugak suh masuk dlm owner dia tu, siap offer beli satu percuma 3! jgn psiko blh tak? ke beli satu yg riban2, percuma 3 alas kaki? haha. xpela, jom kita selamatkan diri masing2 dari terjebak dgn hasutan ini...

pusing2, jalan2, susah nak buat keputusan dalam masa yg singkat. bagi sehari pun belum tentu cukup org prempuan shopping sini... dulu 1st time dtg pun dan berangan, again kalau nak datang, kena bawak lori, haha. banyak la, duit mana mari???







berjalan dgn bdk2 biasa la, jiwa tak sama dgn org dewasa yg ada semangat shoping wlpn kaki dah cramp... ;)  singgah makan kat gerai tepi jalan je, jauh sgt nak pegi foodcourt dia.


settle makan, bdk2 nak g tandas plk, pastu terus naik bas... ohoi... mana blh, achik tak beli apa pun lg ni... so ckp kat k nor, nak round dulu sorg2 skali lg. sb aim nak cari blouse sbnrnya, tp tak jumpa kedai yg betul2 dicari, nak round jauh2 kan sesat plk nak patah balik cari bas.

masa pusing2 tu, skali kat bazar tu ada lelong2 karpet... waaa, murahnye... tp takut nak beli,sb tak pernah buat perangai beli karpet sorang2. g balik naik bas, ckp kat k nor, ada karpet murah kat bazar tepi tu, mmg bas parking dkt sgt, sb blh cross ikut pintu 2 jumpe terus karpet tu. dia tak jual kat kedai, dia mmg duk tgh2 bazar tu je. terus hasut k nor, jomla, mana tau berkenan, nak dtg again sendiri, cost jugak tu...ni dah alang2 sampai, meh ler... siap ada sorng lg akak tu follow kami, haha, yes3!


dan akhirnya... tadda....







hehe... kami dpt karpet bulu2 ni dgn harga rm125. size 220 x 150. asal dia rm200. tawar punya tawar... tak nak jugak potong 25 tu, 5ringgit pun tak nak potong, herghhh.. cecece marah, padahal dgn 125 tu dah teruja dah pun...haha.







sb nampak mcm kami bengang kot, dia ckp kejap2, terus dia bungkus frame tu tuk 3 org... heheh. masing2 dah happy ni, sb frame tu blh tahan besar... tp bl sampai rmh ni, asal nampak mcm erkkk... takpela, asal free, dan diorg nicely tlg angkut karpet2 kami g kat bas ;) =))))



disclaimer - ni bkn show off beli karpet. tp anggapla saya bdk2 yg kemain teruja dpt beli karpet wlpn sratus lebih je... mungkin kalau satu hari nnt saya dpt beli karpet riban2, then u can call me show off ;)  tp harapnya tak la... just chill2 je ni =))))


again, maaf atas kekurangan entry ini. mmg rasa kurang pun, tp nak publish jugak... utk renungan hari tua, oh begini rupanya diriku muda2 dulu.. haha. dah nak g masak, tata... 






Wednesday, May 29, 2013

Wedding @ Rembau



Bismillahirrahmanirrahim


Pagi jumaat lepas, k nor call cakap nak join tak rombongan ank sedara dia kawen kat rembau. terus spontan jawab nakkkkk tanpa pikirkan apa2. haha. penangan dah lama tak naikk bas ekspress kot, last masa ikut trp bdk2 jd guru pengiring  g kl ng cameron. tp time tu sgt la takmo pegi, bas baru gerak dpn skolah, dah rasa mcm oiiiii, bl nak balik ni? haha.. sampai mcm tu skali xnak pegi... now mcm teruja plk. hihi. 

tp lepas abis ckp ng k nor tu baru teringat...aaaa, dah deal ng teha esk nk g kenduri nadia, pastu nk g jenguk kinah again. maka dgn berat hatinya msg teha balik, say sorry bla3, seb baikkk dia pun terpksa cancel plan sb ada hal, phew... jadi mari kita siap2 dgn gumbira ^__^





lepas maghrib k nor amik kat rumah, pastu parking kreta kat rmh k.zah (kakak k nor). pastu tunggu bas rombongan kat dpn masjid bkt besar. dlm 9.30 kot, baru bertolak. bdk lutfi kat atas ni, ingt main2 je nak duk sebelah, sekali sies. pastu gaduh main tutup bukak aircond, siap pau air coklat achik. cute sgt *_*  eh last2 nak tdo g kat umi dia jugak... aduyai boboboi...






sampai rembau 5.50 am, subuh kat sini. settle solat, baru gerak g rumah penginapan.






bdk bajet handsome. dia ni memang.... apa2 hal mesti baju nak tight in. duk rumah pun ok, main ke apa... k nor ckp mlm2 kalau terjaga, boleh dia p tight in balik baju dia kalau terkeluar...pfft, spesis apakah ini? tgk dia punya nak masuk jugak baju kat dlm tu, sampai ramping2 dah pinggang, kalah model slim word... -__-

sampai sini, kena siap2 terus sb belah perempuan jemput brekpes kat rmh diorg... malas nak gerak sebenarnya, sb time ni hujan lebat.... tp sb lapar, kena la gerak jugak...







bas takleh masuk sb jalan kampung... jadi jalan kaki je la rombongan cik kiah.







main menu- beehon goreng ng pulut kuning. pastu ada sambal ikan bilis, telur rebus, karipap, koci, apam, kuih2 lain. yg apam polkadot tu sedap dan kiut, ikut tema, dalam dia inti blueberry. nak amik lg, tp ai is malu, kena jaga air muka rombongan...heh







pagi2 sementara takde orang lg ni, kita snap dulu pelamin dia. sampai sini baru tau rupanya majlis ni skali dgn sambut menantu abg pengantin perempuan. lepas brekpes, balik dulu homestay. kena tunggu wakil diorang dtg jemput utk majlis akad nikah pukul 10. wakil yg dtg jemput tu, ikut adat diorg, kami kena bayar dlm rm30 kalau tak silap. amboi untung punya adat. paw org sesaje...








akad nikah kat surau. time ni still hujan renyai2... 







sesi akad nikah. tok kadi kemain muda. tapi kan... satu yg i did notice org pantai barat ni, tok kadi akan check list satu2 pemberian lelaki kat prempuan. mcm ritu kat shah alam, abg spupu kawen, siap suruh kira satu2 duit mas kawen dpn dia. dahla siap gubah duit tu gulung satu2 ikat ng reben. hatdoi... apa ingt kita nak tipu ke? ke ada kes? sorry la, sb kat sini tak de la sampai mcm tu...


satu lg, ai is tak suka tok kadi selidik hantaran ke apa. bkn ke yg wajib dia tahu cuma mas kawen??? hantaran kan atas kemampuan masing2, dan tak perlu la kot nak heboh dpn org... ritu ada attend akad nikah member, satu tu rilek je tok kadi dtg just utk akad nikah. thats it. dah mmg tu je pun keje tok kadi. pastu ada satu tu, tok kadi tanya, mas kawen berapa, hantaran plk berapa, terkejut jugak, tp kawen member yg sorg lagi tok kadi yg sama, dia tnya jugak, tp husband member tu mcm pandai jwb, so tak terkelur pun pasal berapa jumlah hantaran...tp tok kadi jalankan jugak akad nikah, see... bkn syarat sah nikah pun kan?? motip nak selidik barang2 hantaran? 


yg kes kat atas ni, tok kadi tu blh tanya, berapa jumlah hantaran, ada bg apa2 tak lagi, gelang ke, cincin ke? aaa sgt annoying. why act? why??? siap catit plk tu... prosedur baru ke apa? or isnt i'm too naive tak tahu apa2 pasal adat orang... waaaa... tak suka... eh gelabah plk dia, mcm kan majlis dia... thehehehe... 







apa pun dah selamat... cantik kan pengantin perempuan? kemain glowing duk tepi cik su dia ;) ok lepas ni kena pegi balik rmh pengantin perempuan tuk resepsi... yg tu sambung entry lain, sb ai is blogger yg slow.. baru panjang ni dah semput... ;) jumpe next entry =) =) =)





Tuesday, May 28, 2013

Pantastic 5 Pizza



Bismillahirrahmanirrahim

citer minggu lepas2 nun.... ^_^  gmbr2 byk lg tgh que nk kena edit. so td alang2 jumpe gmbr ni 2keping je, kita kasi upload dulu. time ni rasa sgt nak kuar bersembang, makan2... sebelum tu surf dulu, ada x mana2 fast food yg buat promo, sb kalau nak lepak lama2, harus cari tempat sejuk... hihi ;)   dannnn jumpe promo ni >>>>





ok check, kami pergi last day promo, 15 Mei. teruja jugak la tgk promo ni, sb i'm not die hard fan of fast food extremely, tp kalau org nak blanja, warmly welcome! ;)    takat ni mcm boleh bilang lagi la dlm stahun tu berapa kali je singgah beli fast food. tak paham camne certain2 tekak melayu blh layan pizza, fast food, western food tiap2 minggu... me, cemana sekalipun, nasi ulam jantung, eh, nasi kuah singgang tetap di hati... hari2 makan tu pun takpe. very d terengganunian ;) hehe








amik 2 jenis, hawaian chicken ngan beef pepperoni. kalau beli sendiri, hawaian tu mcm wajib, sb sukaaa ada nenas. pastu mcm x reti nak pilih yg lain, takut tak lalu. beef pepperoni tu, saje nak try, sb nampak mcm sedap, dan mmg best pun. amik 2, satu pan offer kat k.nor, sb takkan mampu kami nak abiskan 2regular pan tu...








dan ini adalah mangsa saya pada hari itu... cik yanah. haha. sian dia selalu kena dgr i membebel. maklumla, byk sgt masalah negara nak kena pikir, wlpn tak jadi yb...  =P  oh ya, sb pizza tu promo utk take away je, jd kami tapau makan kat kepsi. beli air ngan cheesy wedges, lepak situ sampai lebam. meja2 kat tepi dan berapa kali tukar orang, kami tetap tak bergerak2...haha. ala, pizza ng kepsi sedara mara je kan? ;)

ok bai, nak sambung edit gmbr lg...  -___-"

Monday, May 27, 2013

R.A.M.B.L.I.N.G.S



Bismillahirrahmanirrahim


penat berjalan mcm tak abis... mcm mcik2 plk rasa. kemain berangan nak pegi obesi... tp takpe kot, sb time jalan is ok, ibarat wanita2 yg wlpn penat, tp bl nampak kain pasang, karpet, tudung, blouse, beg, kasut murah2, terus bertenaga g shoping, so konpem kalau g negara org lagi kuat ubat bius pakai tuk ignore segala keletihan tu kan. wlpn mungkin... balik tu terus tdo tuk 45jam tanpa henti, atau skip time solat je. haha.


I've typed this entry since morning, nak citer lain sebenarnya... tp dah start x sedap badan, kaki sejuk beku. mood is not around, but d problems is just keep coming to me rite now... 


"Lari lari lari
Aku lari tinggalkan semua ini
Untuk mencari-cari
Cari ketenangan diri.."




sorry, i've to cheer up my heart, wlpn... hmmm :(  supposed to be today, i ;

visit kinah n her baby with again wif teha
baked cake for aina
meet k nor for a reason
cook mum dishes


but nothing works...









saya percaya, Allah turunkan masalah utk hamba2Nya bukan saja2, there must be a reason... either utk uji, kifarah, atau mmg ada hikmah di sebaliknya. but being a poor human, saya akan sentiasa cpt melatah, x sabar, moody, upset, stress...  Allahurrabbi...

-hope to have a better feeling and spirit-



Thursday, May 23, 2013

Brunch cost


Bismillahirrahmanirrahim


pagi tadi dah siap upload gmbr utk majlis cukur jambur baby, tp tak sempat nak taip, kena tinggal ada keje. by now, malas dah nk siapkan... ya, saya ada satu penyakit, kalau dah lebih dari pukul 12pm, rasa mcm dah tak best nak update blog, tu yg hari2 tak jd update blog, tp blogwalking takpe, heh.  so sb tak nak bg terkilan sgt rasa hati tgk blog sesepi alam, gigihkan jugak snap, edit, upload gmbr bruch tadi... dah lama tak buat keja advance mcm ni, kira cerita hari ni update terus kat blog. satu peningkatan yg membanggakan, haha =P  *tetiba esk graf jatuh menjunam sb esk nak update citer minggu lepas2 punye...kriket3*







my brunch just now. bakso pak awi dan mocha cool blog. mabeles. tapi, rasa mcm duk kl sgt dah ni, sb this bruch cost me rm9.10! sikitttt lg nak sama snack plate kepsi... huk. 







bakso ni ok la, sb byk sbnrnya, tgh taip entry ni pun tak abis2 lagi makan. tp berenti dulu, sb cari penyakit sgt g tuang byk2 kicap cili. kalau ada bilis goreng rangup2 ni lg mantap ;) ok dah, selamat makan tengah hari semua =)


p/s : i've being arguing wif my x-debater patner in my secondary school lately on fb, start to feel annoying, but enjoyable, haha. acanner tu? cuma tu la, letih debate by typing, dah mcm buat assignment, kalau ckp kan senang, shout out terus. tp sebenarnya... i was still confuse, y did she was so eager to argue with me, i have my rights to shout my opinion what? pfft... hope this will no last longer than what i think. aameen...


Tuesday, May 21, 2013

GE13 - 1st experience



Bismillahirrahmanirrahim


Alhamdulillah. Berakhir sudah pilihanraya ke 13 *baru nak buat entry ke cik kak?* a'ah. tu la pasal kan. dah lebih 2minggu berlalu pun. takpe, kata 1st experience, kena la up kat blog =P  tapi kalau ikut prkampus, dah kali ke 3 dgn prumum ni. cuma beza mmg berbeza la kan. dulu mengundi takde parti, ada calon mahasiswa, calon bebas, calon aspirasi. pastu main click2 je kat pc. canggih katenye... 0__o






 jambatan sultan mahmud - k.trg



now seriously excited! tp konon2 nak g pepagi lepas subuh dah tercegat dpn pintu skolah rupanya angan2 je semua tu... sb last2 dkt pukul 11 jugak sampai... heh. oh ya, satu lg excited mengundi kat skolah lama, pastu mlm tu ada member skolah tulis kat wall fb dia 1st time nak jejak balik skdb slps 13 tahun tak pergi. bl dia taip tu baru masing2 notice, dah lama rupanya tak jumpa... dah lama rupanya tinggalkan sekolah... tsk.

tapi alkisahnya sedih.. sorang pun x sempat nak jumpe. pity us. masing2 dtg lain2 waktu, tp kalau jumpe pun, takkan nak reunion kat situ, ada yg kena halau dgn en.polis kan. lain kali panjang umur harap dapat jumpe...








laluan nak ke sekolah. tapi... emm mcm tak berapa meriah. lalu kat sekolah lain mcm best je tgk penyokong2 duk raih undi. baru la terasa mcm diminati. haha ;) =P







welcome to my school =) rindu kamu... tp takdela sampai 13 tahun tak pernah dtg sini. sb ritu buat ros pun sini dalam 2 minggu... =)








 Dataran perhimpunan







Dataran Ilmu. Sedeh. dulu, time rehat, pengawas pustaka kena bawak bakul buku sini tuk bdk2 yg malas g pustaka, datang rehat baca buku sini. dulu fountain kat jambatan mini tu keluar je airnye,skarang, hmmm... dulu tempat ni mcm eksklusif jugak la, bkn suka2 ati je blh masuk, ada waktu2 tertentu je dibenarkan, sb nak jaga kebersihan, ini je la pun tempat boleh dibanggakan dalam skolah. skrg tgk siling tu, lopong sana sini, cat dah tertanggal... sad3.


eh sorry, tercerita pasal skolah plk. ok sambung pasal pegi mengundi. sampai2 konpiden je straight jalan cari bilik mengundi, malas nk g cek kaunter spr dulu. pastu cuak sb org lain ada no, sndiri takde. huhu. tp takde apa pun.







ni saluran 2 tuk mak. tinggal dia, g belakang sana cari saluran 4. takde org sgt pun. dalam 10 minit dah settle =)








g jenguk mak balik, baru sampai kat kakak purple tu... jari telunjuk tu bkn sengaja nak masuk gambar, tp sb nak elak tak bg kena hp, tp takde makna... comot jugak hp, biru sana sini... 

sambil tunggu mak tu, kebetulan ada calon parlimen lalu, series masa ni la nk tgk org2 'besar' ni down to earth... tapi tak dan nak bodek, sb jari dah kena calit. haha. so abaikan. ai dah ada calon sendiri ;)

balik, pitam panas sgt hr mengndi. tp malam tetap bertahan nk tunggu result. pukul 12 tu mcm dah pening2 lalat nak intip satu2 result. takpe, tdo jer.... bangun pagi blurr... ok dah tu je nak catat. tatta ^__^



Monday, May 20, 2013

~1st GA by Hijab Valley~



Bismillahirrahmanirrahim





seb baik ada org offer join GA ni, blh jugak buat modal update blog ;) dan lagi best sebab syarat dia mudah.com.my... saya suka saya suka ^__^  tadi tgk ada 98 komen. meh kita try jadi yg ke 99. harap2 bertuah la no kite... hehe.

Dia suh tag 2 org blogger lain. hmm... lamanya x tag member seangkatan. jap cari... ok, mangsa2nya adalah... eh bkn mangsa, lucky girls what ;)




so here u go my checklist - syarat2 penyertaan :

1.  FEMALE  blogger only (Warganegara Malaysia) - ic checked

2.  Wajib jadi HV FOLLOWER - Done

3.   Buat satu entry bertajuk “~1st GA by Hijab Valley~” & letakkan banner kat atas (backlink) - Done

4.   Tag 2 orang sister blogger yang lain - Done 

5.   Last, jgn lupa tinggalkan url entry sisters sekalian dekat komen entri di bawah ye.. -Done



Sape2 nk join blh click banner atas.
tak rugi pe2 pun, sb tak yah keluar modal ;)
untung2 dapat adiah =)
tarikh tutup -30 mei 2013
announce d winner - 1 jun 2013



Thursday, May 9, 2013

Walimah Shahaneem


Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum. hai... bersiaran lagi kite =) *kibas2 habuk*. takdela bersawang lagi kot blog ni kan, sb kurg2 dah ada satu entry tuk bln 5 ni, mihmihmih ;)  demam pru13 x abis lagi, maklum ler, pestime mengundi... adik teruja *haha dan2 adik*  =P    oh ya, ni citer hari tu, sblm pru, 3 March, Jumaat, hari kenduri kawen member smaasza dulu, shahaneem. org sibuk nk mengundi, dia sibuk nk kawen, heh. tp ye la, lama sgt main teka teki bl nak pru, mana tau last2 dkt2 dgn pru. takpe, dah selamat pun semua ;) Alhamdulillah...




Hari tu pegi skali dgn aman, zie, yanah. tp bdk2 tu tak beli adiah apa pun lagi. jd singgah dulu g pasaraya sakan on d way ke sana. masuk2 kedai, bengang je aman ng zie n yanah, sb dua2 makcik tu sibuk duk pilih selimut bulu2. haha. tp mmg mcm best, sb dia mcm gebu feeling selimut ng bulu biri2, huhu. satu lg sb murah... ;) dan kita jumpe ada sesuatu yg super murah jugak kat sini, lalala. nnt kite update kat entry lain ;)








 duk tunggu org kedai balut hadiah deme. sambil2 tu duk layan bdk cashier ni yg beria2 ckp mcm familiar sgt dgn kami. beria2 dia ckp mcm biasa jumpa kami ni. ok la, umur sama ng kami, tp skolah lain2, tmpt tinggal tu, mmg jauh2 la. so kesimpulannya, bdk cashier ni berhalunisasi...haha. jahat. takdela. nampak muka zie mcm x ikhlas je layan tu...? haha. gurau jer, kami sembang je ng bdk tu *dgn harapan dlm hati, cptla siap balut adiah* haha ;D







 Hasil borongan dan kupon cabutan bertuah. tak pasal2 menyoping jugak ;) kupon tu pun tak pasal2 dapat, sb beli lebih dari rm30 =)  tp dia cabut lepas raya, lambat lagi... so sape2 nak join, p la pasaraya ni. cawangan dia pun ada slruh smenanjung, dan owner dia pakcik melayu! salute! eh, btw i'not racist ok. peace! (^_^) V



pastu meneruskan perjalanan. tp punyala duk ralit sembang sambil tgk bendera2, kami terlajak sampai ajil okeh! padahal rmh shahaneem nunnn kat skolah bukit sawa. adehla. kelabu mata, byk sgt bendera, sampai tak perasan skolah2 kat tepi belah kanan... sampai2 masing2 dah lapar. jumpe shanim, salam, bg adiah, terus pelawa diri sendiri amik makanan. heheh ;)








lauk mcm biasa. tp bl tgk balik gmbr ni, baru perasan rupanya bkn main byk minyak telan masuk dalam perut  t__t seb bek nasi bkn  nasi minyak, kalau x, konpem pundi hempedu lagi kena kerja keras nk basmi minyak2 ni semua... sobs. kesian perut kite...lemak sedia ada pun tak terbasmi t__t







pengantin join skaki. lama dah kot tak jumpe. duk ngadu2 bulu mata pelesu berat sgt, kelopak mata mcm nak jatuh la.. haha. kesian pengantin. tp masa ni boleh layan, sb org tak ramai lg, kami sampai time org g solat jumaat, jd prmpuan je semua...







meja makan beradap







hantaran side laki bagi. diorang dah sanding awal pagi lagi. 







kami dan pengantin =) 


mcm lama sgt je tinggal blogging ni, ujung2 dah semput takde idea nak taip... sian dia -__-  







last- goodies. suka! eh dlm gmbr ni mcm nampak timbul plk riben purple tu kan, ala2 3d, padahal tak pun ;) nice tp. tq shanim! semoga berbahagia selamanya =)

done update. yeay! ~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...