expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, July 23, 2013

Bubur lambuk terengganu



Bismillahirrahmanirrahim


Nak dekat separuh ramadhan baru dapat merasa bubur lambuk. bukan susah nak jumpa, tp tiap kali g bazar, mcm dah banyak sgt beli kuih2 lain, lauk pauk lagi. jadi baru ni tak kira, kita kekang nafsu beli benda lain, amik bubur lambuk sebagai subjek utama. 




sorry, comot sket ;) 
dulu2 time kat tg malim, sayu nya la bila teringat kat bubur lambuk ni...
sebab langsung tak ada bau2 bacang bubur lambuk trg dgn bubur lambuk perak, huks
mungkin itu dah mmg taste dan resepi bubur lambuk kat luar,
tp tetap ai is rindukan bubur lambuk ganu..
menitik air mata makan bubur lambuk tg malim warna putih 
letak sayur campur segera dgn mungkin nisbahnya 
speket sayur tu utk sekawah bubur... -__-
ehem, sila bersyukur ye, org kat somalia tu
dapat bubur mcm tu dah kira besar rahmat sgt....


alhamdulillah, beli yang bubur yang ni sedap sangat,
rm2 sebekas,
cukup rasa, mmg expert la sape yg buat ni,
sayur isi semua tak kedekut,
tp sayur daun kayu tu time budak2 dulu 
tak suka...
kalau nak makan, siap asing selai2 daun tu,
hilang khasiat bubur lambuk...
tp sekarang tak lagi ;)
semua tu dah boleh telan. bahagia. haha
apa je yg tak bahagia kalau pasal makanan kan ;)

 

1 comment:

N-One J said...

nice...tgh2 cari mood nak masak apa gune rice cooker kt kolej ni~
funny lad..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...