expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, August 23, 2013

Syawal yang datang...

Bismillahirrahmanirrahim


Hai3 =) ada masa ni bolehla bersiaran lagi. tajuk kasi tukar la dari yg tadi, tadi hilang, ni datang balik ;)  emm mcm taun lepas jugak kot, ke lagi tak meriah taun ni? tsk. mcm mana excited pun ragam manusia nak sambut raya, tetap la ramadhan is the best kan? xley celen kemeriahan sebulan ramadhan. raya, mlm raya ng 1st day je la kot yg mcm ala2 excited. tu pun ptg2 raya dah suam2 suku dah masing2... 


raya kali ni takde tentatif apa2, program raya cuma makannn je. dr puasa lg mak ckp nak makan ketupat palas ng gulai ikan di pagi raya. baiklah. insyaAllah keje senang tu, sb masak gulai je pun, ketupat palas kita beli je kat batu 6 =) 




dulu2, kalau raya kadang2 ada org hantar ketupat ni kat rumah tak heran mana pun... pandang sepi je. yang makan, mak ng tokki je kot. tp la ni, bila beli sendiri, oh sungguh hairan. sb baru tau mahal rupanya ketupat ni... time beli, asal tanya je brapa ni, mcik2 akak jawab :
100 bijik rm50. 
oioioioi... 
saya makan 2 org je makcik, tu pun belum tentu sy makan...
jd beli la rm5, dapat 10 bijik.
hmm... asal mahal sgt eh?
dah la kecit. tensi je tgk. 
tp takpela, tu rezeki mak di pagi raya. kita redhakan aje...








menu pagi raya 2013. simple kam? gulai tu buat pekat, tp dlm gmbr mcm cair kemain. takpe, yg penting, mak bahagia dapat juadah ni =) ai, takkan makan ni je kot raya? kenapa masak simple2 je, ini jawapannya...






sik minyak lauk ayam masak merah, daging gulai, acar nenas... 1st round






sate ayam dan nasi impit beserta kuah kacang. 2nd round. 






triffle. konon2 mcm pencuci mulut la. tp berkali2 bukak peti. buat ptg last puasa, mkn di hari raya adalah sgt menggembirakan anak tekak =) 

menu atas tu akan disusuli dgn round ke 3,4 dan seterunsya... heh ;)

juadah jiran bagi, banyak... 2nd raya ada lagi. mmg tak abis makan. Alhamdulillah. 






pastu ratah kuih raya lg... kuih ada tart ng cornflakes je, lain kepek ng kacang, tu yg sedap meratah =) 





2 comments:

cik hani said...

ketupat cicah gulai mmg sedap..
serius..

.: yUhAiSya :. said...

yup! series betul! =) =) =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...