expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, September 18, 2014

Private Investigator


Life was hectic recently,
banyak benda perlu difikirkan,
sampai kadang2,
tiba2 heart beat jadi laju,
berdebar tak tentu arah,
time tu semua benda mcm berlumba2 masuk dalam sel otak,
sampai sel2 nak berhubung pun dah tak tahu mana satu,
haih, gaya macam kan tengah buat phd ;)

so please take a breath...

keep calm and...
wudhuk.
solat.
doa.
zikir.

and coincidentally,
jump into this drama






ok. tau
citer ni dah lama,
tapi being me yg tak tengok tv,
memang tak tahu sgt intisari rancangan skrg,
one gud thing kan? ehem.

tp adala akak senior kat fb mention beria2
tunggu cerekarama ni,
sebab-aada-beto
ok fine.

sampai la semalam,
terdetik nak dwnload crite ni.
1st expectation bl tgk cover drama,
Hmm..

Tapi tu la kan,
Dari kecik dah dgr psl dont judge a book by its cover,
Tapi nak judge jugak.
Hasilnya blh mengadap laptop sampai habis,
ok, pause la jugak kejap2,
g makan, g solat,
then sambung.
tapi mmg sayang nak tgk sampai habis,
dgr2 ada sambungan kan,
eh buat filem pun best crite ni,
dari buat filem cinta merepek2 tu


ya.
beto memang sgt terror brlakon.
prove that bakat boleh mengatasi rupa ;)
he is...
serius, tp kelakar,
poyo, tp serius,
serius, tp dramatik.



anas.
1st time tgk dia berlakon,
nature in action!
kelakar la dia ni.
tgk muka dia je dah rs nak gelak,
haha.
jd adik johan pun sesuai dia ni =)


alvin wong a.k.a Mat Jan
"aku pandai mengayam, bersajak...
hujan...yang turun.... bagaikan mutiara..."
tolong la. dah kenapa kelakar sgt apek ni?
scene dia pendek je,
tp yg kejap tu pun kelakar level 14.
serius blh gelak dari hati tgk dia ni


lain2 tu biasalah.
tapi sgt nampak semua yg dalam drama ni terror2,
termasuk nana budak yg mak ayah dia kena bunuh tu,
gud job director


skrip best.
ramlee awang murshid pun masuk skali =)
mesti mantap kalau RAM bergabung dgn pengarah dia ni,
kalah FBI kot ;)


this is an exception.
jarang dah tgk drama skrg,
trmasuk la korea2 pun,
ntah, lama2 dah rasa macam malas,
macam haih la...
bosannya nak tunggu crita ni habis,
tp asal dulu2 blh eh?
sanggup tu stay up smpai tgh mlm nak
marathon drama bersiri...
haih la...
patut la dekan tak pandang pun cgpa hang,
pe lagi nak bg anugerahg yakni anugerah dekan.
tsk.

utk p.i ni,
sgt2 ok.
asal tak lagho sudah kan?
saya suka siri2 penyiasatan ni,
rasa berhubung sikit sel2 otak,
fakta-berfikir boleh mengurangkan risiko nyanyuk.
sekian ^__^



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...