expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, July 25, 2012

.: Jubah :.


Bismillahirrahmanirrahim


Khamis lepas, time take off ngan cik teha (sorang amik CRK, sorang amik MC-bagus!), kami g satu butik kat padang midin. AllAfia nama kedai tu. butik ni mostly jual jubah. ada la jugak dress ngan kurung moden. jubah2 yg dia jual tu seme dibawa berlayar dari indon. asal2 kami nak order je jubah o9, sb lawa2. skali search kat fb, ada rupanya butik kat trg jual jubah yg sama. cuma harga up la skit dlm rm15-20. tp orite je sb beli kat butik leh try dulu, dan kalau dah berkenan blh amik terus. 



konpem amik jd warna tema














cantik2 kan smua jubah ni. gmbr semua amik kat fb jubah elegant. bila g butik allafia tu, stok takde sangat. jd pilihan pun terhad.



kami pilih pink grey tu. bukan exactly the same mcm dlm gmbr la, tp tetap mcm lebih kurang. tak tersnap gambar jubah tu.. segan :P:P:P  harga dia kurang sampai RM160 je. ok la. grab je sb takut nnt dah susah nak cari. dia cakap kalau stok baru sampai dia akan kol balik. so blh tukar time tu kalau nak design lain. 


abis citer kat butik. kami g mydin pastu. hahaha kat sini lah bermulanya cerita migrain kami hari tu. elokkkk je sampai tingkat atas, mula2 yg kami nampak kat tepi tangga adalah deretan jubah! masing2 mcm ... "eh, bila mydin jual jubah byk2 ni?" ok lagi la mula2 sb jubah biasa2 je. skali bila jenguk sampai ke hujung.... ak tgk ko, ko tgk aku. pastu terkedu. pastu masing2 kecoh. samaaaaaaaa okeh ngan kat butik tadi! tgk tag kat baju, sama jugak. tgk tag harga... nanges berduet kat situ terus. hahaha. guess the price??? RM 99.90 yopppp! time2 tu jugak rasa nak guling2 hentak kaki T____T

call butik, mmg sah2 dia takkan bg balik duit. stress berganda kat situ. masing2 mood dah start down wlpn tgn duk kirai2 jubah lagi. haha. siap test kat fitting room lg tu dlm pada stress. heheh. tp mmg kejam kot... beza 60ringgit tu... cik teha dah membebel2 marah asal mydin jual jubah ni jugak???? haha. 

seriesly mmg bukan rezeki kami. rezeki butik tu mungkin. dan mydin konpem takkan pernah rugi apa2. sb next 2 day lps tu bl saja2 jenguk, pink grey pun tinggal selai jerk lg. kalau org tau tu jubah dr indon, mmg gila agaknya masing2 p grab. kalau tak silap jubah ni mmg murah pun kat indon. blh dapat dlm rm50-60. kalau silap sorry yep. i tak sampai indon lg. kalau dah sampai sana, grab sedozen terus. hahahaloba betul. 

so pd sapa2 yg nak jubah murah, g je serbu mydin. jubah ni kalau nak guna tuk tunang, nikah kawen, majlis apa2 mmg sesuai sgt. buat raya pun boleh =) ok sampai sini dulu. beta nak g buat short note tuk trial pmr jap. manje betul bdk2 skang, seme cg yg buat. ini kalau tak score jugak, mmg masak la korang jd lauk berbuka kang. ok dah. tata.




Janji puasa hari ke 5

"Diberikan pahala untuk kita sebagaimana pahala orang yang menjalankan solat di Masjidil Haram Makkah, Masjid Nabawi Madinah, Dan Masjidil Aqsha Palestina."


4 comments:

Hajar Razak said...

murahnye . nak tanye . butik tu kat mane and maydin tu kat mne ? semalam g allafia same la. stock xde sangat and jubah x cantik pon . nak cari jubah untuk pakai tunang . bole x suggestkan kat mane jubah yang cantik and murah . hewhew . thanks . =)

.: yUhAiSya :. said...

er hajar org mana eh? kalau trg konpem kenal padan mydin mall kan. ha situ la. tp pas raya dh kurang sket stok dia. mcm x renew je.
kat gong badak ni ada stu kedai jual murah. member beli buat tunang RM 150 je. owner kedai tu cakap kat ttc time puasa ritu paling kurang dpt RM180. mmg pun.

Hajar Razak said...

alar. hajar org penang . but now study dekat upm . dulu time undergrad hajar study kat umt . mesti la tau mydin . alar. situ ke. but now, if nak cari kat sane .. memang x dapat la kan . huhu

.: yUhAiSya :. said...

ooo study upm. emmm kat 1st lady tak try cr? xpun try tgk kat mydin mall area sane, mesti diorg amik jgk stok dari indon. murah.. beli 09 paling murah pun rm145. kena rajin survey...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...