expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, March 5, 2013

Giant Gong Badak - Opening



Bismillahirrahmanirrahim

a'ah, giant jer... bak kata UAI, terengganu satu2nya BANDARAYA dalam dunia yg takde shopping complex (mall). sounds sad... bkn nak berlagak kalau ada mall gedabak2 tu, but because it turns out to be MALUUUU guna tittle bandaraya with nothing. 


time giant ni dibina kat gong badak pun, semua harapkan sesuatu yg 'lain' dibina di situ. at least not mydin/ giant. last2 dapat kat giant jgk... baik punya bida. tak berkenan mana pun, pegi jugak la jengah on the second day of their opening. saje bawak mak jalan2 =)





time buka ni, kawasan parking tak siap lagi sebenarnya. tp nama pun bisnes kan, mana blh lengah2 nak berniaga. maka terjadilah apa yg dinamakan jem! mmg class sgt tarikh opening dia ni, sb last week org baru dapat gaji, dan jugek br1m....  jadi jumaat tu, masyaAllah... manusia adalah tersangat sardin yg cuba dicompactkan ke dalam giant. huh. 






bahagian basah paling sesak!








sama macam kat bandar, ada guardian jugak.







lain2, seperti yang diketahui umum, mana2 ginat kat ceruk mana pun, susunan dia sama je...







bezanya yg kat bandar, foodcourt letak kat bawah, dan at least ada byk variety makanan berbanding fast food semata kat giant bandar. 






siap soping, singgah cool blog jap. 1st time nak try, sb even dah lama ada kat mydin mall, tp tak pernah try, sb lagi suka beli kat Each A Cup. 







sementara tunggu air siap. terkagum kejap tgk adiah khas dari cool blog management ni. semua kat situ fresh flower. ngan orkid2 tu skali. orkid okey. tp mcm sayang... sb bape lama je blh tahan. ni kalau g tgk dkt, dah hitam2 dah tepi pink rose tu... cantik tp membaziaq  =/






tak tahula apa kena dgn diri sendiri time ni. dalam kepala nak chocolate type, tp mulut order green apple... merasalah abiskan sorang2 sb mak cakap rasa mcm air ubat... -___-



hasil lawatan kami, ermmm... sabasun tetap di hati ^_^ hehe. sb harga mmg byk lg murah kat sabasun. takat nak jalan2 buang masa situ boleh la kot. kalau nak makan situ pun mcm ok, sb kawasan dia lapang, so kalau duduk bagian luar mmg berangin sgt. tak beli belah pun, pegi jugak kot.. sb 5 min je pun dari rumah =)

2 comments:

acim karim said...

Kngan gaint gong badak..xsgka akhir ea siap gak gaint ni kan..alhdllah

Yani Ismail said...

buat lah tesco ke...parkson ke...ekekke...takpe lah. tunggu je paya bunga plaza siap..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...