expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, January 10, 2017

Nasi Jagung



Bismillahirrahmanirrahim

Selalu time2 rasa nak masak nasi special sikit pusing2 mesti buat nasi tomato, sb feveret mak, tak pun nasi minyak. Mak tak makan ayam, daging, kambing, so nasi ayam, nasi arab, mcm tak berapa kena dengan selera dia. Dah tu, takkan nak makan sorang je? Sbg anak yg suam2 suku solehah dia ni, juga merangkap chef dlm rmh, kita cuba ikhtiarkan menu2 yang boleh disantap bersama.





Tadda...1st trial-nasi jagung. Haha, lebih kurang je sebenarnya mcm masak nasi minyak, nasi tomato, cuma tukar jagung je. Ayam tu bukan hangus ya, tapi garing. Perap dgn kicap sb tu warna dia jd mcm adik manish 😁 Partner kan dgn kuah masak merah. Mak kadang2 goreng ikan utk dia, telur rebus pun dia ok. kadang2 makan nasi saje pun dia ok, sb sedap sgt ank dia masak 😜





Nasi jagung in the making. Resepi : tumis hirisan bawang merah, bawang putih, buah pelaga, bunga lawang, kayu manis, masuk susu cair, air, jagung sagat, garam sikit, beras, tunggu sampai nasi masak-done! Selamat mencuba ✌😊😊😊





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...