expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, February 18, 2013

Walimah Teha Reception


 Bismillahirrahmanirrahim


Hai... bersiaran lagi kita dalam entry khas tuk pn.teha =)  *bunyi mcm ceria, padahal... stress br abis edit gmbr* heh. sendiri nak update, sendiri stress, bagus! ok. ni sambungan lepas majlis akad nikah. ptg jumaat tu balik dulu rumah, sb esk dtg sendiri ditemani zie dan yanah.  sampai ngam2 dalam pukul 1 kot, pastu mak andam datang elok2 lps pengantin solat zohor. just nice... ;)






pinjam gambar dari fb zie. time ni tak sempat kuar tengok, sb take turn solat zohor ng yanah.





yang ni sempat snap. oiii... pakai kasut dalam umah! tgk gmbr baru prasan. haip, biasa dia nih..omputih sgt. haha. benda2 mcm ni kekadang mcm spontaneous kan? unexpected pun ye jugak kot. be careful ya bakal2 b2b =)






Makan mengadap tetamu =) comei je tok teha kat tepi ujung nu... ;) hey, shes soooo adorable okeh! hehe. bl kita dah lama takde nenek, sembang dgn tok teha adalah sgt best! =) rasa mcm sembang ng tok sendiri =)







I ask the pengantin, tak nak suap ke? bl pengantin main suap2, then both OP take part in front of me. maka terhasil lah gmbr mcm kat atas di celah2 tgn op. niceeee... 

time mula2 sampai tak lapar sgt pun, dahaga je lebih sb cuaca mmg panas hari ni. tapi bila dah mengadap lauk pengantin, aih... berdendang2 perut. deria bau membantu deria rasa - hipotesis diterima! cpt2 ajak zi ngan yanah g makan jugak ;]








gambar wajib ;) skrg should i say... deria penglihatan juga membantu deria rasa? series lapa balik... t__t lapa nasik. bajet mat saleh sgt bekpes nestum je. sobs. lauk tu mcm biasa lauk kenduri kawen lain la, tp nasi tu... sedap sgt! mmg rasa nasi minyak, tp dia punya aura tu... mkn nasi saja pun xpe. dia macam tak muak sgt mcm nasi minyak biasa. dah la kalerpul ;)



settle makan, jom masuk dlm balik tgk hantaran =)







dari pihak lelaki. tema sehijau alam ;)







dari pihak perempuan. hasil air tangan tuan tanah ;)  ni la hantaran yang nak di full view dari entry lepas, which is i think... tong. heh. rasa mcm.. lapang sgt bl compare dgn yg atas kan. mcm pucat pun ye jugak. rasa mcm nak je g kutip bunga2 tepi jalan deko balik hantaran ni kasi meriah. 

cuma satu je la, jimat byk... dari potong polistren, jaht manik2 kat tepi alas tu, buat bantal kecik, fabric flower, semua buat sendiri =) gigih tak? gigihla demi bpp =) hew3. after all, pn.teha ok je dgn keje i =) kan puan kan?






gambar ni bukan bertujuan mempromote anak gadis 2ketul nih pun, haha. cuma sb kebetulan ada gmbar flower heart kat atas tu. kan sebelum ni takde gmbr proper nak tepek sini, so pinjam la kejap gmbr mek zie ni. simple je deko bilik. tak nak bazir ratus2 masuk dlm pakej. huhu.






haha, tetiba ada gmbr uncle ni. cik zie nak singgah beli hadiah kejap. so paling dekat pasaraya nirwana yang one way ke rumah teha. saje amik gmbr uncle ni sb kagum sgt tgk beliau balut adiah tu. sap2 soi je siap, tp cantik! siap lipat mcm2 lagi. salute la uncle! =)






kembali bersama pengantin. time ni semua dah nak balik. so last amik gambar sama2. time ni kebetulan op ada dpn tu, ada la benda yg dia suh buat yg buat kami gelak ;) tak sabar nak tgk gmbr op =)






last sebelum balik. tasnim dan mukmin- anak buat teha. kemain duk makan kat meja pengantin. sedap sgt la tuw ngap lauk pengantin =)


okeh. selesaiii chapter 3! tetiba chapter 3. esok part last, insyaAllah =)


2 comments:

nik ros said...

cantiknya kaler baju pengantin :)

.: yUhAiSya :. said...

a'ah, mint green =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...