expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, June 19, 2013

Rich Chocolate Pudding



Bismillahirrahmanirrahim


Sebelum citer pasal puding, nak citer dulu pasal acuan buat puding ni.
Dah lamaaaa duk cari acuan cantik2 yg ada mcm2 corak,
dulu pernah jumpa, tp mahal kot...
sekali ritu pegi kedai Eco (RM2), ada...!
  & of kosss rege dia pun 2 ringgit je, hehe =)
 so tadda...!





cute tak? boleh la kan bg budak2 main masak2 ;)
punya la teruja sampai air batu pun try buat dlm ni,
pastu happy sorang2 tgk air batu cantik berenang2 dlm gelas, haha,
anak sape la tu... =P

bl dah ada acuan ni, kemain semangat nak memuding,
awal2 ritu buat guna instant jelly je,
tp air berlebih, pastu lembik,
nak kuar acuan kemain payah,
kuar2 hancur... sad... 

tp 2nd time dah tak sad dah ;)
rasa mcm dah taraf chef sgt dah ni.. haha







hew2... cantik tak puding kita? 
mihmihmih
pitamla...buat puding pun nak getik2 =P














kasi zoom in sket ;)
buat ni, kalau utk budak2 mesti suka sgt kan?
eh org tua pun suka.. ;)
bukan sahaja sedap di anak tekak, tp cantik di mata =)
like juta2! ^__^

lagi satu, kot2 anak dara / anak menantu nak impresskan
family, mak mertua, cubala.
senang, jimat, sedap, cepat, dan cantik! hehe

utk puding tu, 
cuma campur susu cair 200ml, air 200ml,
serbuk agar2 nona satu kotak,
serbuk coklat 3sudu besar,
masak semua atas api sampai serbuk agar2 tu cair
tak yah tambah gula dah, sb serbuk agar2 tu dah ada gula..
kalau takut tak balance pahit coklat tu, 
tarukla dlm sesudu susu pekat... 
pastu sejukkan dlm acuan masing2.. done!
 *satu kotak serbuk agar2 nona tu cukup2 utk 2 acuan kat atas*


kuah tu option je, tp saje nak bg nampak lg rich kan, heheh
sama jugak, guna sukatan yg sama bg susu cair dan air,
tambah satu sudu besar je gula,
masak kejap sampai gula larut... settle.

mudah tp mewah, ecewah ;)

- sekian -

2 comments:

cik hani said...

ya Allah..sedapnya nampak..
dahlah puding coklat..suka2

.: yUhAiSya :. said...

ya, makan sejuk2 baru kuar peti...
nikmat tak terkata!

^___^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...