expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, June 25, 2013

Roti bakar & Chocolate filling



Bismillahirrahmanirrahim


Selamat pagi! =) 
pagi ni mcm terajin sikit update awal2,
dan rajin jugak buat bekpes roti bakar yg disapu jem coklat,
atau nama inggerisnya chocolate toast. 
sedap buat bekpes atau minum petang. 
skrg suka buat sendiri coklat filling,
buat bnyk2 simpan dlm peti ais.
senang, blh guna tuk mcm2,
nak spread atas roti, kek, biskut, sap2 je sapu...
resepi dapat sini... 





bakar roti garing2, tgh panas2 tu..
sapu coklat filling,
hmmm... krup krap krup krap sambil coklat melting dlm mulut...
bese order kat kedai mau kena dlm rm2 kan,
lagi2 kalau kopitiam ke, high class restoran ke,
mngkin masih dalam harga mampu milik (roti=keta/rumah?)
tp kalau buat sendiri...
oih sebuku panjang roti tu blh bagi sploh org makan kot...
rege barang makin naik,
bukan senang nak turun,
jadi sbg rakyat marhen,
every single thing is count as money,
even sekepim roti 
=____=

 *drama sgt mcik ni*







dan pekena plk ng kopi o panas2...
complete morning!
have a nice day... 

^____^

 


1 comment:

Ahmad Zaki said...

Assalamualaikum...

Sarapan macam ni sangat sesuai untuk dimakan semasa bersahur. Kadang-kadang ada antara kita terlambat untuk bangun bersahur dan mungkin tak sempat nak menyediakan makanan pada waktu itu.

Jadinya makanan yang beginipun dah cukup. Lebih-lebih lagi ada orang yang jenis payah nak makan nasi waktu awal pagi.

Yang penting adalah kualiti makanan yang kita makan. Paling elok makan sikit-sikit tapi berterusan.

Selamat Menantikan Ketibaan Ramadhan 2013

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...