expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, April 17, 2017

Rise & Shine @ 'Lombok'



Bismillahirrahmanirrahim

Sabtu baru ni keluar berpagi-pagian dgn cik yanah n cik zie ke pantai teluk ketapang. motif sebenar mcam tak berapa jelas, sb tak plan mana pun. ikutkan cik yanah dia nak g mandi kat Lata Payung Setiu 😑 tapi setelah dibidas2 dengan usul logik, shes fine with pantai dekat rumah i. so biasa pergi pantai pagi2 orang joging, tgk sunrise ke kan... tapi tak berapa nak sunrise sgtla... 7.20am ok mcik tu sampai rmh... 😪 




here we are... 'lombok' in terengganu 😁 buai ni start trending lepas ramai g lombok kan. mula2 kat terngganu ni, orang buat kat pantai batu buruk dulu. pastu baru perasan, eh teluk ketapang pun buat jugak. jadi ayuh la kita feeling2 lombok kat sini 😊 tinggal lagi buai tu tak duduk dalam air, hihi.





cik zie feeling sorang2 sambil dengar lagu... 😊





gambar yang masih belum boleh move on. haha bagi la chance la feeling pro dgn hasil bidikan sendiri 😁 pinjam hp cik yanah, tp boleh je kan nk claim guna dslr 😛 betul la org ckp, selain gadjet yg canggih, yg peting u kena ada skill #masukliftekansendiri? 😋 penat okeh terbongkok, tercongok nak cari angle dari bawah mcm ni. kopi tarik jugak yg glemer. ni tgh tunggu kot2 wonda coffee contact nak offer free stock kopi tarik utk setahun  #thankyoucikziebelanjakopitarikbytheway 😘





cover album 😎 kat depan pantai ni ada deretan pokok rhu, boleh la kalau tuan2 hamba nak berposing. skill di sini: cari batu bata ganti tripod, set timer, lari laju2 posing tahan napas sengih mcm tak ada wlpn sbnrnya semput mintak oksigen 😂






selain lombok, anda juga feeling nami island kat sini 😁- kes tak puas hati posing pokok rhu cenonet je dpn sana td. kawasan ala2 nami island ni dia hujung teluk ketapang menghala ke seberang takir. ramai jgk buat outdoor photoshoot sini. kalau tak nak ada orang, kena dtg pg2 mcm ni. sama juga area buaian td, kena dtg pagi. walaupn ada 10buaian, kalau dtg petang, hadap je la tgk buaian tu..semua penuh 😌






penutup aktiviti diserikan dengan acara sarapan di warung seri gelang. warung ni menghala ke airport terengganu. tiap kali pergi pasar pagi teluk ketapang dulu mmg akan lalu warung ni, tapi tak pernah singgah. orang mmg sentiasa ramai. sb speciality dia yg jarang ada kat warung lain kat terengganu ni ; dia ada mee soto, kacang pool, roti titab. lain2 tu biasa la ada kuih2, nasi lemak. soto tu zie n yanah ckp sedap. menyesal tak tapau... 😭 kacang pool pun x sempat rasa sb lepas habis mkn br notice kedai ni jual kacang pool. takpe, dia nak suh kita g lagi tu.. 😋






roti telur goyang. share dgn yanah. ala2 roti titab jugak, tp dia tak letak sekaya sb roti tu dia bakar dgn majerin n gula kot x silap. so rasa sama je kot dgn roti titab. tetap kombinasi yg mabeles. cuma i lg ok kalau takde rs manis. overall makan semua :nasi lemak ayam 2, mee soto 4 (yanah tapau 3), roti telur, tea tarik, tea peng, nescafe peng, total RM22.50 kalau x silap. murah kan? #thankyoucikyanahbelanjeeee 😘 utk 6-7org mkn tp hrga sgt reasonable. apa lagi, jom jjcm terengganu 😁 #visitterengganu2017


so konklusinya aktiviti kami pagi tu sebenarnya lebih kepada photoshoot, sembang, makan, sembang 😁 no joging no sunrise sgt. x joging pun berpeluh sakan jugak bahagian setting gmbr 😭 tu baru 3org, biasa lg ramai lg melarat2 sampai ptg. tp tak boleh la, dgn cuaca sekarang ni...3-4 jam kat pantai tu mmg berlengas. balik rumah sambung tolong mak buat summer cleaning. fuh, blh tahan power berpeluh hari tu. but am happy 😍😍😍

jumaat ni looking forward feeling hiking seongsan illchubong plk, haha. stay tune... 😉😁

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...