expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, April 29, 2013

Air Serai - Penawar Kanser



Bismillahirrahmanirrahim


Pernah minum? sedap... percayalah =) mula2 rasa mcm 'seram' jugak nak minum air serai ni, sb imagine mesti rasa dia pelik nnt, kalau hirup kuah tomyam ada serai takpe la jugak ;)  tp bl try minum, ok je. tak rasa pun serai tu. lagi nak gigit batang serai tu adalah. bl letak limau, lagi la rasa mcm minum air limau biasa je. so boleh keep it up! ^_*









kenapa beria sgt nak minum air serai ni? ok 1st, semua benda yg Allah cipta, mesti ada manfaatnya, kan. mcm bendi tu, nampak je mcm tu, tp kalau google, kemain byk khasiat dia. mcm serai ni, it works to kill cancer cells okay! bkn calang2 hebat la serai ni. ada kajian mat salleh buat, bila 'citral'(kandungan dlm serai) diletak bersama sel kanser, sel2 kanser tu akan kamikaze bunuh diri sendiri. huhu. hebat kan? tak yah kimoterapi... sb citral ni, dia tak effect langsung pada sel2 baik dlm badan kita mcm buat kimo tu. 

byk lg la khasiat dia yg lain. boleh rujuk sini -> sumber artikel

bkn minum ni sb ada kanser je, mintak jauh la kan kena penyakit yg tak tertanggung. tapi apa salahnya praktikkan minum minuman yg berkhasiat mcm ni, dari slalu minum aisssss je manjang (^_^)V


p/s : sminggu x update, lemau je rasa ngadap blog. pity you yuhaisya... t__t


 

2 comments:

noridah said...

saya guna produk jenis citralife, tahan lama sikit untuk di simpan

amirul nizam said...

Salam cik noridah..kat mana leh dapat citralife?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...