Sunday, January 20, 2013

3.142 Contest


Bismillahirrahmanirrahim


 

Ok. Listen. eh? heheh. Kebanyakan org dah tahu yang CST ni adalah produksi yang menawarkan perkhidmatan pembikinan filem DSLR. Sekarang, nampak gambar kat atas? Dah beranak pinak famili CST ni. So now,  mari kita berkenalan dgn anak kelahiran baru mereka which is... Project 2pi.






 

Mungkin sesetengah orang tak nampak keperluan project 2pi ni. Me too...huhu. Awal-awal dulu la. Tapi sekarang, memandangkan ada member dan family nak kawen soon, dan ada yang tak dapat balik on that time, terus rasa macam... ruginyaaaa takde team project 2pi dalam majlis-majlis tu nanti... Kenapa saya berkata begitu? Meh kita usha pebenda project 2pi ni. Jom! (",)
 


Under this project, we have 2 things that has been called as Live update & Instant Sharing. I hope both diagrams below can help people to simply understand what is project 2pi about. Check it out =)








#liveupdate



Liveupdate adalah satu alternatif yang sangat cool untuk membolehkan sesiapa sahaja yang ingin mengikuti sesebuah majlis atau apa sahaja event walaupun jarak memisahkan mereka. ecewah. Then how it works? I think i just can simplify into 3steps based on the picture above.


1. Photographer akan shoot gambar anda macam biasa.

2. Semua gambar yang diambil dari DSLR akan terus dimasukkan ke dalam akaun instagram anda on the spot oleh crew2 project 2pi.


3. Within a moment... tadda.. live update streaming on your facebook, twitter, and blog. Means everyone can be part of your event at the same moment you have. Kewl isnt? =)







#instantsharing



kalau yg kat atas dah cukup kewl, yg ni lagi kewl kot ;] why i said so? biasa kita tengok kadang2 orang akan upload gambar kahwin dia berminggu2 atau yg lg parah... lepas dah berbulan2 kawin baru upload. tapi dengan adanya instantsharing under this project, mlm ni settle majlis, esok dah siap satu album gambar! 


Jadi, mana-mana family atau member yang tak dapat datang, atau duk jauh di perantauan, tak payah memendam rasa  lama-lama nak tengok the whole album. Esok tu dah boleh share selonggok album kat diorang melalui aplikasi mcm ipad, iphone, atau web. Awesome right? ^__^


Dan project 2pi turut bekerjasama dangan www.photobook.com.my untuk menghasilkan sebuah album yang berkualiti untuk dijadikan kenangan abadi anda. Most important, jangan risau berkenaan kualiti gambar yang diupload. Walaupun live dan instant, tapi kualiti semua gambar adalah tip top!  Thats how they works with technology =)








Cadangan yang boleh dilakukan lagi oleh project2pi utk meningkatkan lagi mutu service :


- Letak caption yang pelbagai pada gambar-gambar on live update (if possible) untuk memberi gambaran situasi semasa gambar diambil. Mungkin bila upload gambar pengantin ketawa atau sebak, people are eager to know what was actually happened on that moment

 - Mention or give a reminder on facebook, twitter, about the event a few minutes before it start so people boleh sedia awal-awal untuk mengikuti perkembangan majlis tersebut.

- No suggestion to add on sebab setakat ni project 2pi memang dah bagi service yang terhebat dalam trend perkahwinan terkini di Malaysia. Tahniah! *clap2*
 





Reka satu tag line utk project2pi

Letak 2 aci? hehee..

Being part of the precious moment

Keep in touch within a moment







After all, kalau nak nampak gambaran yang lagi jelas, anda boleh tonton video kat bawah ni. Details sangat dah tu dia bagi.









Last not list, anda boleh mengenali project2pi dengan meng'klik' link2 di bawah :



 
 

Sekian ^___^
 






No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...