Tuesday, January 22, 2013

Air buah pior



Bismillahirrahmanirrahim


Khamis lepas lepas cik teha balik skolah dtg singgah rmh. nak tempah tudung nikah skali kat kedai sebelah. malam sebelum tu dah plan nak ajak aman kuar skali. nk bg kad kawen teha pun ye jugak - 'suprise gift' dari kami. haha. kami g makan kat kedai air buah pior. yup. when it comes to teganu, u should spell it as PIOR. not pure. tp pronounce lebih kuran je :)   kedai air buah pior ni yg femes ada 2, tp yg kali ni br skali dtg. sb heran bin ajaib, dah bnyk kali lalu kedai ni, tp asyiklaaa tutup. pegi dgn aman bukak plk dia... 





 2 medium glass and small glass for me. small dia adalah gelas standard yg biasa kita minum kat kedai lain. so kalau gelas besar, it was like a jug. kalau mampu, silakan order yg tu. teha order durian belanda, aman manggo (manggo la sgt... pelam padehal), me tembikai susu.

tapi ntah eh. rasa mcm kurang je kedai ni punya pior. sb manis sgt. kedai yg biasa minum tu mmg terasa ke'pure'annya sb x campur air gula pun. dan blh rasa la jus buah 100%. tp aman ckp dia 'kurang' dgn kedai satu lagi atas sb2 tertentu. hmmm... asal sedap je ada problem. 

*mcm byk plk nama mu naik dlm blog ak man... haha. nasibla la la la la*






cik amani mkn mee goreng bungkus atas meja plus kepok lekor. kami 2 org order mee kari. hmmmph. mee kari tu. not into my taste. heh belagak sgt bunyi nya mee kari pun nak kena taste2. tp series, mmg x abis. satu mngkin sb dah kenyang masuk air byk sgt. tp mmg xleh masuk sgt la. mee kuning tu dia x celur pun. keras mcm br kuar dr plastik. telur tu dia bg sebijik, ok la x kedekut. tp kuah cair... kalau nk compare dgn mee kari kat mayang village mmg jauh la beza...


sampai kedai pun dah lambat act. janji melayu katakan *jeling cik aman*. tp ok je takde topik sgt pun nk sembang lama2 *takde topik means kurang2 sejam menyembang*. cuma sb fikir dgn cik teha bape kali je pun lagi blh nak gathering sama2, jd dah ada kesempatan wlpn kejap, mari la kita bersua seketika ;] 







on d way balik lalu dpn stadium gong badak. percubaan 'menangkap' sunset. depan2 mata mmg bulat sebijik matahari tu. lawa sgt. Subhanallah. tp bl kamera yg tangkap, ginila hasilnya... emm boleh la. thats d end. taa... =)




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...