expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, January 3, 2013

Peplum


Bismillahirrahmanirrahim

Dengar nama macam gedik, tapi suka...  ;)   i'm falling in love with this design. memandangkan design ni bkn baju mampu milik bagi diri ini, maka kita just share suka2 je la kat sini. dengan harapan... mampu ler grab sepasang dua this year ;]   bkn terkejar2 dgn fesyen up to date, tp sb design ni mcm sopan, nice, jd mcm good idea utk mempelbagaikan fesyen muslimah. haihhh bl ni nak jadi fesyen designer? baju kurung biasa pun x lepas lg...  -___-




1st time tahu pasal peplum adalah melalui blog kak D green apple. time tu kak D dah ada tailor sendiri kat rumah dia, so i thought this design was originally own by kak D. rupa2nya peplum ni inspired design dari eropah. cuma diorang design ala2 dress biasa, jacket pun ada. bl bawak ke sini, modified la sana sini tuk jadi baju kurung peplum supaya lebih sopan dan menawan =)   mcm design kat atas, kak di sketch macam mana dia nak, lps tu tailor dia yg jahitkan...





full attire. rasa2 kalau x nampak baju yg dah siap, mesti tak ramai terpikir nak combine kaler mcm ni kan? lawa... 



[pic google]

cantik sesangat kan? ni mcm baju nikah pun iye. 





peplum plain. tp plain mcm ni pun dah up to RM200++... pitam. sumber dari sini.






nampak lagi cun bila dipadankan dgn kain bercorak. dan rasanya guna chiffon lagi nice kot, sb dia tak melekat. ringannnn je =) sumber dari sini. 








jumpa kat fb. skang kan corak tribal pun tgh in. so peplum + tribal = ________ (fill in the blank within yrself). boleh match dgn skirt plain. kalau seluar xmo yg fit2 yep. yg ni mcm reasonable la harga dia, selai rm50. tp semua free size. so sila ukur baju di badan sendiri ye yuhaisya. tsk tsk. lahai...kalau nk berfesyen pun, ke mana aje peginye. pasar? orite jugak tu  @___@

 

last. paling x tahan.  sies lawa sgt ni....





-



-



-


-



-



-



-




-




-






-




-





-





-




-





-



tadda...!



 dress nikah peplum! ok mungkin nmpk simple je tuk nikah, pe lagi sanding. but still... less is more kan =)))  bg saya, ia adalah sgt cantik. simple yg cantik! mmg x crowded dgn kerawang lace bagai, tp dah ok sgt ni tuk nmpk menawan di hari bahagia =) propose kat member, eh tak nak plk dia... kaler gelap nnt dia nmpk makin gelap. oih lawa la... *sape nk kawen sbnrnye ni?*


sumber baju : Impian Bridal 





full attire. kain tu mcm praktikal la jugak nk bergerak. tp biasa pengantin kan suka meleret2 bajet princewwsss.. ;] ;] ;]   ampunkan patik puteri...


ok. abis citer peplum. sekadar perkongsian dan rujukan utk diri sendiri. xkn tiap kali nk tgk peplum idaman hati, kena godek balik satu2 kat google. so senang buat entry kat blog sendiri.



5 comments:

khadijah said...

Hai dija ade jual peplum jugak, harga sangat berpatutan, meh la datang singgah blog dija http://khadijahhishamuddin.blogspot.com

Fatin Whitechocolate said...

warna combine ape lagi yang cantik?bape harga baju yg combine merah biru tuh>....

.: yUhAiSya :. said...

dija : ok =)

fatin : blh rujuk fb dan blog owner (kak diana) kat sini...

https://www.facebook.com/FleurbyMrsHim?fref=ts


http://comatosewithbraindamage.blogspot.com/

harap dpt membantu =)

Yatt Hayati said...

HOW TO ORDER SIS ?

.: yUhAiSya :. said...

Yatt Hayati : err..saya tak buat order ke apa, ni personal review je. mungkin blh rujuk kat link2 yg saya bg tu, mereka ada amik order. harap membantu =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...