Friday, January 25, 2013

Pulut kuning




Bismillahirrahmanirrahim




Bekpes pagi semalam. Rabu malam tetiba terasa2 nak makan pulut kuning. Jadi sebab niat nak 'melepaskan' rasa je, maka tanakla dalam secawan je. pengukus takde. tp kalau ada pun, still tanak je kot, sb lagi cpt dan senang ;]    hasil same je dgn kukus. sebelum tu rendam siap2 ngan kunyit dan asam keping. petua nak bagi pulut nampak cantik kata en google.


lepas isyak, sambil tanak pulut, buat gulai ikan. memang nak makan pagi, tp gulai ikan ni kalau masak malam sebelumnya, lagi ummph bl nak makan pagi tu. lagi pun, tak kuasa nak bergulai pagi2. silap2 kang ada yg ratah pulut mcm tu je.







kejadian di pagi khamis. tetiba pulakkk nak makan pulut dengan sambal tumis. sanggup nih pegi blend bahan2 nak buat sambal. goreng ayam kecik2, campak dalam tu. so complete set pulut kuning kali ni ada gulai, sambal tumis, timato(timun=tomato). alhamdulillah. hajat terlaksana =)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...